Od petka 04. do nedjelje 06.11.2022. održao se 16. Memorijal Mirko Abramović u Varaždinu na kojem je nastupilo pet marathonaca i dvije ekipe.

U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, Arsen Cupec Šulc i David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon su predstavljali Fran Dekalić i Nikola Jurić koji je ujedno zaigrao i kadete. Također na turniru je Marathon imao i dvije ekipe i to jednu u najmlađim kadetima (Lukas, Arsen i David) i jednu i mlađim kadetima (Nikola i Fran).

Ekipa mlađih kadeta odigrala je odličan turnir gdje su se čak dva puta izvlačili iz rezultatskog minusa i to protiv STK Stubice koju su pobjedili 3:2 i protiv aktualnih državnih prvaka STK Samobor su pobjedili također rezultatom 3:2. Protiv Samobora vrijedi napomenuti kako je borba za svaki ekipni poen bila napeta i neizvijesna što govori i činjenica da je čak u 5 odigranih mečeva odluka o pobjedniku u 4 meča padala u petom setu.Dečki su ostavarili zasluženo odličan rezultata gdje su u konačnici ekipno osvojili 1. mjesto.

Ekipa najmlađih kadeta u sastavu Lukas, Arsen i David kroz grupu su očekivano prošli gdje su ostvarili pobjede nad STK Stubicom 3:0 nešto teže protiv ŠSTK Dugog Sela 3:2 da bi od NTK Fužinar bili poraženi s 3:0. U polufinalu su zaigrali protiv STK Jadranovo kojega su pobjedili s 3:1. U finalu su ih ponovo dočekali NTK Fužinar gdje su dečki pružili bolji ali nedovoljno dobar otpor i izgubili s 3:1 i time zauzeli drugo mjesto na turniru.

U pojedinačnom dijelu Lukas i David su grupu prošli kao drugi s upisane dvije pobjede i jednim porazom dok je Arsen upisao dva poraza i time završio svoj nastup na turniru. U 1/16 finalu Lukasa je dočekao Marin Rajković (STK Slavonski Brod) kojega pobjeđuje s 3:1 dok je Davida dočekao Lovro Ovničević (STK Stubica) kojega David pobjeđuje s 3:0. Dečki su svoje natjecanje nastavili u 1/8 finalu gdje je Lukasa dočekao Ivan Smiljanić (STK Požega) koji ga pobjeđuje s 3:0, Davida je dočekao Edvin Pavić (STK Vodovod Osijek) od kojega uz vrlo dobru igru gubi s 3:1. Time su svi najmlađi kadeti završili svoj nastup na turniru.

U mlađim kadetima nastupili su Fran i Nikola gdje su grupe prošli neokrznuti s upisanih tri pobjede. U 1/16 finalu Nikola je bio slobodan, dok je Fran zaigrao protiv Paula Pulić (STK Vrsar) od kojega gubi s 3:1. Na red je došao i Nikola koji je u 1/8 finalu dočekao Crnoju Nou (ŠSTK Dugo Selo) gdje u vrlo neizvijesnoj borbi gubi s 3:2 i time i on završava svoj nastup na turniru.

Sve čestitke dečkima na fenomenalnim igrama posebice u ekipnom dijelu gdje je svatko dao svoj obol kako za 1. mjesto u mlađim kadetima tako i na 2. mjestu u najmlađim kadetima. Posebice treba čestitati dečkima na 2. mjestu u najmlađim kadetima pošto su to igraći koji treniraju tek jednu godinu i već su prava ekipa i gdje su svi dali sve od sebe i lijepo se borili.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!