Od 02. do 03. 09.2023. održao se 17. Memorija Barba Tomo Amižić koji se održao u Zadru na kojem je nastupilo dvoje marathonaca u dvije kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su David Baraba i Nikola Jurić u kategoriji mlađih kadeta gdje je Nikola nastupio i u kategoriji kadeta.

U mlađim kadetima Nikola i David su prošli grupe. David je zbog plasamna na drugoj poziciji u grupi morao igrati 1/16 finale protiv Vite Prskala (Mihovljan) kojega pobjeđuje s 3:1 dok je Nikola bio slobodan. U 1/8 finalu Nikola je pobjedio Ariana Šatvara (Vodovod) s 3:0 dok je David nažalost poražen s 3:1 od Matije Zohila (Pula) . Tako je natjecanje nastavio samo Nikola gdje je u 1/4 finalu pobjedio Šimuna Miloševića (Mladost) s 3:0 da bi u razigravanju za medalje tj. 1/2 finalu pobjedio i Bonu Hrnčića (Tis) s 3:1.  U finalu ga je čekao stari znanac Mateo Terihaj (Samobor) kojega u pobjeđuje s 3:1.

U kategoriji kadeta nastupio je samo Nikola koji je grupu prošao kao prvi da bi u 1/8 finalu zaigrao protiv Luke Kulaša (Libertas) kojega pobjeđuje s 3:0. u 1/4 finalu dočekao ga je prvi nositelj kadeta Deni Vale (Pula) od kojega je poražen s 3:0 i time završio svoj nastup.

Ovo je sjajno otvaranje stolnoteniske sezone 2023/24. gdje su igrači marathona prikazali sjajne igre i odličan uspjeh.  Najveće pohvale ima Nikola za osovjeno 1. mjesto i osvajnje prvog turnira ove sezone kao i ulazak u najbolji 8 u jačoj kategoriji ali još veće pohvale ima za vrlo kvalitetne i pametne igre. Također sve česitke i Davidu koji je ušao među 16 najboljih mlađih kadeta i odlično se borio u svim mečevima.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!