Ovoga vikenda, 14.-16.04.2023. u Zagrebu se održalo Prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadete. Na turniru su nastupili i marathonci u sastavu: Lukas Zeba, Arsen Cupec Šulc i David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta te kao i ekipa STK Marathona.

Prvi dan se igralo u ekipnoj konkurenciji gdje su dečki u grupi ostvarili dvije pobjede te jedan poraz (pobijedili su HSTK Mladost Zagreb 3:2 i STK Samobor 3:0, a poraženi od STK Vodovod Osijeka 3:1). U borbi za treće mjesto, mali Marathonci zaigrali su protiv STK Požege gdje u vrlo gustom i neizvjesnom meču, ipak pobjeđuje naša ekipa s rezultatom 3:2. Time je ekipa osvojila odlično 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji za najmlađe kadete. Samim time su obranili prošlogodišnju poziciju STK Marathona i nastavili niz. Također vrijedi spomenuti kako su se svi dečki hrabro borili i svi dali svoj obod ovome rezultatu, a svakako vrijedi istaknuti Arsena koji u ekipnom dijelu nije upisao niti jedan poraz.

U pojedinačnoj konkurenciji također su nastuplii Lukas Zeba, Arsen Cupec Šulc i David Baraba gdje su grupe prošli David i Lukas. Lukas je u 1/8 finalu zaigrao protiv Matije Zohila (Pula) od kojega je poražen s 3:0, dok je David zaigrao protiv Ivana Smiljanića (Požega) od kojega je poražen s 3:0.

Zadnja konkurencija u kojima su nastupili Marathonci je muški par gdje je Lukas Zeba zaigrao s Grgurom Pustijanecom (TIS). Dečki su u 1/4 finalu pobjedili kombinaciju Vučinić/Rajić (Cibalia/GSTK Zagreb) s 3:1, u 1/2 finalu dočekao ih je par Milošević/Zohil (Mladost/Pula), koje su dečki uz odličnu borbu pobjedili s 3:1 i time se plasirali u finale. Finale su igrali protiv para Pavić/Smiljanić (Vodovod/Požega) od kojih su poraženi s 3:0. Iako na prvu izgleda da su lako izgubili, vrijedi napomenuti kako je bilo blizu jer su dva seta izgubili na razliku.

Iskrene čestitke dečkima na odličnim borbama i trudu koje su prikazali i djelovali kao ekipa što im je i donijelo odlično 3. mjesto. Posebne čestitke Lukasu koji se iskazao i u paru s Grgurom, gdje su napravili malo iznenađenje i ušli u finale i osvojili fenomenalno 2. mjesto.

Bravo bravo Marathonci!