Od 22. do 24.04.2022. godine u Vrsaru se igralo ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadete. Marathonci su nastupili u svim kategorijama najmlađih kadeta (od ekipnog, muškog para, mix para i pojedinačno).
U ekipnom dijelu za Marathon su nastupili : Nikola Jurić, Leon Milovac, David Baraba i Lukas Zeba. Marathonci su u grupnoj fazi pobijedili STK Cibaliu s 3:1 da bi od STK Samobor bili poraženi s 3:1. U borbi za 3. mjesto Marathonci su pobjedili STK “Opatiju 08” s rezultatom 3:1 i time nakon više od 15 godina za Marathon uosvojili ekipnu medalju. Moglo bi se i reći bronca zlatnog sjaja.

 

 

 

U muškom paru nastupio je Nikola Jurić s Matijom Zohilom (STK Pula).  U 1/8 finalu su bili slobodni jer su bili prvi nositelji turnira, u 1/4 finalu su s 3:1 pobjedili osječku kombinaciju Šatvar/Mayer (STK Vodovod) da bi u vrlo neizvjesnom meču u 1/2 finalu izgubli s 3:2 od kombinacije Hrnčić/Pulić (MGK Drava/STK Vrsar) i time osvojili 3.mjesto.

 

 

U mix paru Nikola je nastupio s Karlom Ivčić (STK Sveti Jakov Jadranovo). U 1/16 finala su bili slobodni pošto su bili 3. nositelji turnira da bi u 1/8 finala pobjedili kombinaciju Pulić/Bogović (Vrsar/Malinska) s 3:1. U 1/4 finalu su zaigrali protiv kombinacije Brumnjak/Kršanac (STK Opatija 08) koje su pobjedili s glatkih 3:0. Za ulazak u finale suprosatavila im se kombinacija Smiljanić/Mandić (Požega/Šibenik) od kojih gusto gume s 3:2. Tim porazom naša kombinacija se morala zadovoljiti osvojenim odličnim 3.mjestom.

 

 

I za kraj (reklo bi se šlag na tortu) u pojedinačnom dijelu nastupila su dva Marathonca, i to Lukas Zeba koji je ostvario pravo nastupa pozivom izbornika reprezentacije i Nikola Jurić rang liste. Lukas je u turnir ušao hrabro s obzirom da mu je ovo tek treći turnir te uz vrlo dobre mečeve i borbu ispao u grupnom dijelu. S druge strane Nikola je ušao vrlo jako, ali stabilno i sigurno, gdje je grupu prošao kao prvi bez izgubljenog seta, 1/8 finala pobijedio Šimuna Miloševića s 3:1, 1/4 finalu pobjedio Marka Brumnjaka (STK Opatija 08) s 3:0, u 1/2 finalu Paula Pulića s 3:1 da bi u velikom finalu pobijedio Matea Terihaja (STK Samobor) s 3:0 i time postao prvak Hrvatske u najmlađim kadetima.

 

 

Najveće čestitke svim dečkima na predivnom turniru na kojemu su svi do jednoga dali sve od sebe što je na kraju rezultiralo fenomenalnim rezultatom s tri bronce i nevjerojatnim zlatom na najvećem turnirskom nivou u Hrvatskoj. Sve čestitke dečkima u ekipnom dijelu prvenstva gdje je svatko dao svoj doprinos i zajednički ostvarili fenomenalan usjpjeh za njih ali i za klub koji ekipnu medalju nije osvojio zadnjih 15 godina, a da ne pričamo o pojedinačnom zlatu Nikole Jurića gdje je potrebno još dublje zaroniti u povijest kluba. Sama činjenica da je Nikola u cijelom turniru pojedinačnog natjecanja izgubio samo 2 seta govori kolika je bila želja i motiv. Ovime je Nikola uzeo četri postolja (3 bronce i zlato) i tim zlatom kompletirao sva tri  zlata sa sva tri najteža turnira u Hrvatskoj (dva TOP-a 16 i PH). Nakon ovakvog vikenda nakon kojega se ostaje bez riječi, što drugo reći već zapljeskati “Bravo! Bravo, Marathonci!” i veliko vam hvala za vaše ovakvo zalaganje.