Od 03. do 05.11.2023. održao se 17. Memorija Mirko Abramović koji se održao u Varaždinu na kojem je nastupilo troje marathonaca u tri kategorije plus jedna ekipa koja je nastupila u kategoriji mlađih kadeta. U pojedinačnom natjecanju nastupili su David Baraba, Lukas Zeba i Nikola Jurić u kegoriji mlađih kadeta gdje je Nikola nastupio i u kategoriji kadeta a Lukas u kategoriji najmlađih kadeta.

Prvog dana održalo se natjecanje u ekipnoj konkurenciji a ekipu Marathona sačinjavali su Nikola Jurić i Lukas Zeba. U grupi su upisali sve pobjede da bi u 1/2 finalu bili poraženi od ekipe sastavljene od Ivana Smiljanića (Požega) i Davida Čapande (SRB) s 3:1 da bi u borbi za 3.mjesto bili poraženi od ekipe NTK Fužinar s 3:2.

Lukas je u najmlađim kadetima u 1/8 finale zaigrao protiv Anžea Safošnika (Cirkovce) kojega pobjeđuje s 3:1, u 1/4 finalu je igrao protiv Lovre Ovničevića (Stubica) kojega pobjeđuje s 3:1 da bi u 1/2 finalu bio poražen od Lovre Posilovića (Krapina) s 3:0 i time osvojio 3. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta nastupila su sva tri predstavnika gdje Lukas u krugu od tri igrača nije prošao grupu dok Nikola i David jesu. U 1/16 finalu zaigrao je samo David protiv Matea Košte (Jadranovo) kojega je pobjedio s 3:0 dok je Nikola bio slobodan. U 1/8 finalu Nikola je zaigrao protiv Saše Obradovića (Cirkovce) kojega je pobjedio s 3:0 a David je zaigrao i pobjedio Paula Pulića (Vrsar) s 3:1. U 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Ivana Smiljanića (Požega) kojega pobjeđuje s 3:0 dok je David poražen s 3:1 od Matea Terihaja (Samobor). U 1/2 finalu zaigrao je samo Nikola i to protiv Davida Čapande (Selenča) od kojega je poražen s 3:2 i samim time osovjio 3.mjesto.

U kategorji kadeta nastupio je samo Nikola koji je suvereno prošao grupu da bi 1/16 finalu zaigrao i pobjedio Matiju Zohil s 3:1. U 1/8 finalu zaigrao je protiv Ignjata Jakovljeva (Novi Sad) od kojega je poražen s 3:1 i samim time završio svoj nastup.

Sve čestitke svim natjecateljima na borbi i iznimnom trudu, a posebice Lukasu i Nikoli koji su se okrunili s brončanim postoljima. Također čestitke Davidu na odličnim igrama i ulasku u 1/4 finale.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!