Prošlog vikenda održao se od 09. do 10.03.2024. u Krapini, 12. Memorijal Ivica Švaljek na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su David Baraba, Lukas Zeba, Nikola Jurić i Arsen Cupec Šulc u kegoriji mlađih kadeta gdje su Nikola i David nastupili i u kategoriji kadeta a Lukas u kategoriji najmlađih kadeta.

Lukas je u najmlađim kadetima osovjio grupu da bi u 1/8 finale zaigrao protiv Karla Perića (Dugo Selo) od kojega pobjeđuje s 3:0 da bi u 1/4 finalu zaigrao protiv prvoga nositelja turnira Lovre Posilovića (Krapina) kojega pobjeđuje s 3:2. u 1/2 finalu pobjeđuje Ariana Okanovića (Malinska) i time se plasirao u finale. U finalu je u vrlo gustom i napetom meću poražen s 3:1 od Petra Grdena čime osvaja odlično drugo mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta nastupilo je najviše marathonaca tj. četiri predstavnika gdje grupni dio natjecanja nije prošao samo Arsen Cupec Šulc (koji je nakon velike pauze zbog zdravstenih problem na radost svih ponovo zaigrao turnir i upisao jednu pobjedu). U 1/16 finalu zaigrao je samo  Lukas protiv Andreja Tomića (Bjelovar) kojega pobjeđuje s 3:2 dok su David i Nikola je bili slobodni. U 1/8 finalu Nikola je zaigrao protiv Vite Prskala (Mihovljan) kojega je pobjedio s 3:0, David je zaigrao protiv Lovre Posilovića (Krapina) kojega je pobjedio s 3:1 dok je Lukas s 3:2 poražen od Frana Šimunovića (Samobor). U 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Petra Grdena (Stubica) kojega pobjeđuje s 3:0 dok je David poražen s 3:1 od Bone Hrnčića (TIS) s 3:1 čime je korak do medalje završio svoj nastup. U 1/2 finalu je zaigrao samo Nikola protiv Noe Crnoje (Dugo Selo) kojega  pobjeđuje s 3:1 da bi u samome finalu izgubio protiv Bone Hrnčića (TIS) s 3:0 i samim time osvojio drugo mjestona 12. Memorijalu Ivica Švaljek.

U kategorji kadeta nastupio je Nikola i  David. Obojica su prošli grupe Nikola kao prvi dok David i kao drugi. u 1/16 finala David je zaigrao protiv Tina Horvata (Mihovljan) od kojega je poražen s 3:1, Nikola je bio slobodan. U 1/8 finalu dočekao ga je Vid Juričević (TIS)  kojega pobjeđuje s 3:1 da bi ga u 1/4 finalu dočekao Matija Volf (Mihovljan) koji ga pobjeđuje s 3:1 i time i Nikola završava korak do medalje svoj nastup u kadetskoj konkurenciji.

Sve čestitke svim natjecateljima na borbi i iznimnom trudu, a posebice Lukasu i Nikoli koji osovjili druga mjesta.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!