Ovog vikenda (12.-13.03.2022.) u Dugom Selu održan je 44. Memorijal Đuro Dubenik na kojem je bilo prijavljeno oko 500 igrača iz više od 30 klubova iz cijele Hrvatske, a među njima i 6 Marathonaca koji su nastupili u 4 kategorije. U kategoriji klinaca nastupio je Lukas Zeba, u kategoriji najmlađih kadeta nastupili su : Leon Milovac, Arsen Cupec Šulc, David Baraba, Nikola Jurić i Lukas Zeba, u mlađim kadetima nastupio je Nikola Jurić dok je u kadetkinjama nastupila Vanessa Jović.

U klincima je nastupio samo jedan (ali vrijedan) Marathonac Lukas Zeba koji je grupu prošao vrlo uvjerljivo upisavši sve 3 pobjede. U 1/8 finalu zaigrao je protiv Petra Bajana (Samobro) kojega je vro lako svladao s 3:0, u 1/4 finalu dočekao ga je Petar Rajić (GSTK Zagreb) kojega je također svladao s 3:0 i time se plasirao u 1/2 finale. U polufinalu je u vrlo uzbudljivm meču izgubio s 3:2 i time osovjio odlično 3. mjesto. Za natjecatelja kojemu je ovo prvi služeni turnir,  malo je reći da je iznenađenje, već prava senzacija i stvarno sve čestitke Lukasu na slušanju savijeta i odličnoj i borbenoj igri.

Naši mladi stolnotenisači su se jako dobro snašli i odigrali iznad očekivanog bez obzira što je večini prvi službeni turnirnir. To govori i činjenica da su grupnu fazu u najmlađim kadetima prošli čak njih četiri od pet. Leon i David s jednom pobjedom i jednim porazom, Lukas s dvije pobjede i jednim porazom, Nikola s sve tri pobjede te Arsen koji na žalost nije prošao grupnu fazu, ali je upisao jednu pobjedu i dva poraza. Dečke koji su prošli je čekao je očekivano težak posao u 1/16 finala te se u 1/8 finala plasirao samo Nikola. Od Davida je bio bolji Bono Hrnčić (MGK Drava) s 3:0, od Lukasa je bio bolji Ivan Smiljanić (Požega) s 3:0, od Leona je bio bolji Šimun Milošević (Mladost Zagreb) s 3:0 dok je Nikola Jurić s 3:0 svladao Davida Borkovića (Jaska) i time se plasirao u 1/8 finale. U 1/8 finalu dočekao ga je Kristijan Andabak (Cibalija) kojeg je Nikola također svladao s 3:0. U borbi za polufinale tj. u 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Matea Terihaja (Samobor) gdje je u vrlo neizvijesnom meču na kraju izgubio s 3:2 i time i on završio svoj nastup u najmlađim kadetima.

U mlađim kadetima nastupio je Nikola Jurić koji je neokrznut prošao grupom upisavši tri pobjede. U 1/16 finalu pobjedio je s 3:0 Jakova Rolanda (Bjelovar)  da bi u 1/8 finalu s 3:1 bio poražen od Vite Metera (TIS).

U kadetkinjama nastupila je jedina Marathonaka Vanessa Jović koja je nažalost ispala u grupi s dva poraza uz prikazanu vrlo dobru igru.

Sve čestitke Marathoncim na dva prekrasna dana u kojem su se svi jako dobro borili i natjecali. Posebice čestitke dečkima kojima je ovo bilo prvi službeni nastup, Arsenu na odličnoj borbenosti i upisanoj pobjedi, Leonu i Davidu na prolasku grupe te Lukasu koji je nastupio u dvije kategorije gdje je u jačoj prošao grupu, a u svojoj odmah na ovako teškom turniru osvojio 3. mjesto i bio nadomak finalu. Sve čestitke i Nikoli na ulasku u 1/8 finale u jačoj kategoriji te za ulazak u 1/4 finale svoje kategorije te Vanessi na hrabroj borbi. Ovakvi rezulati nisu nam bili ni na kraj pameti, a dečki su iznenadili sve prisutne i ovo je stvarno veliko iznenađenje i prikazan njihov rad, trud i zalaganje.

Nadamo se da će svi nastaviti u tom tonu i za kraj, samo naprijed i bravo Marathonci!