06.03.2022. održane su ekipne kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske. Marathonci su nastupili u kategoriji najmlađih kadeta u sastavu: Leon Milovac, Nikola Jurić te tri debitanta za klub: David Baraba, Arsen Cupec Šulc i Lukas Zeba.

Na kvalifikacija su još nastupile ekipe: HASTK Mladost i GSTK Zagreb. Prvi meč su dečki igrali protiv ekipe GSTK Zagreba u sastavu Nikola Jurić, Leon Milovac i Lukas Zeba gdje je svaki doprinjeo pobjedi ekipe s po jednom pobjedom. Drugi meč igrao se protiv ekipe HASTK Mladost u sastavu Nikola Jurić, Leon Milovac i David Baraba . U vrlo napetom i neizvjesnom meču pobjedu su odnjeli Marathonci i to tako da je Nikola upisao dvije pobjede te je jednu pobjedu upisao Leon Milovac.

GSTK Zagreb – STK Marathon : 0-3

HASTK Mladost – STK Marathon: 2 -3

Ovime su dečki napravili povijesni uspjeh gdje se nakon dugo, dugo vremena jedna ekipa STK Maratohna plasirala na Prvenstvo Hrvatske. Posebice sve čestitke svim igračima pogotovo debitantima Arsenu, Lukasu i Davidu kojima je ovo prvi službeni nastup za klub. Sama činjenica da su se dečki plasirali među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj u najmlađim kadetima govori sama za sebe koliki su uspjeh napravili. Dečkima sretno na Prvestvu Hrvatske te ne sumnjamo kako će nas još uveseljavati kako ekipnim tako i pojedinačnim uspjesima.