U subotu 30.04.2022. u Ogulinu se održao kvalifikacijski turnir za ulazak u 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu. Na turniru su nastupile četiri ekipe: STK Klek Ogulin, STK Sinj, STK Jadran Poreč i STK Marathon Zagreb. Sistem igranja je bio svaki sa svakim gdje prva trojica steču pravo nastupa u 1. HL u sezoni 2022/2023. STK Marathon je protiv svih ekipa igrao u sastavu: Vjekoslav Nemec, Luka Mateša i Roberto Miković.

U vrlo dobroj atmosferi, punoj naboja Marathonci su u turnir ušli s pobjedom protiv domaćina (STK Klek) s 4:2, gdje je Vjekoslav doprinio s dvije pobjede, Luka s jednom te par Luka i Vjeko. U drugom meču svladan je STK Sinj s 4:0 gdje je svaki igrač ( Luka, Vjekoslav, Roberto i par) doprinio s jednom pobjedom, da bi se u zadnjem meču, u kojem je već objema ekipa osigurana 1. liga, igralo veliko finale protiv STK Jadran Poreč u kojem je opet pobjednik bio STK Marathon s 4:0 i gdje je ponovo svaki igrač doprinio s jednom pobjedom sveukupnom trijumfu.

Sveukupni rezultati:

STK Klek Ogulin – STK Marathon Zagreb : 2-4

STK Jadran Poreč – STK Sinj: 4-2

STK Marathon Zagreb – STK Sinj : 4-0

STK Klek Ogulin – STK Jadran Poreč : 2-4

STK Klek Ogulin – STK Sinj : 4-1

STK Jadran Poreč – STK Marathon Zagreb : 0-4

 

Ovime su Marathonci napravili povijesni uspijeh gdje se nakon punih 10 godina (od kada je ženska ekipa nastupala u 1. ligi),a za muške je potrebno još dublje zaroniti u povijest, ali je sigurno i više od 30 godina otkako je muška ekipa nastupila u 1. Hrvatskoj ligi. Ovaj veličanstveni i povijesni uspijeh Marathon je postigao zahvaljujući zdušnim i borbenim igračima u sastavu: Vjekoslav Nemec (koji je sezonu završio bez ijednog poraza 33:0), Roberto Miković, Luka Mateša, Martin Gojun, Karlo Mateša, Igor Stankovski, Nikola Jurić i Tomislav Fot. Ekipa koja je  spoj mladosti i zrelosti, koja je svaku utakmicu igrala kao da je zadnja i ekipa u kojoj je doslovno svaki igrač igrao i svojim trudom i zalaganjem za klub doprinio ovom velikom rezultatu. I jedna zanimljivost za kraj… točno na taj datum prije 6 godina muška ekipa Marathona ušla je u 2. Hrvatsku ligu, a sada na isti datum u 1. Hrvatsku ligu!

 

 

Bravo Marathonci, velike i najveće čestitke svima i sretno u 1.ligi!