Proteklog vikenda, 6. i 7. travnja 2023. godine održao se 7. Opatija Open na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, David Baraba i Arsen Cupec Šulc u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon su predstavljali David Baraba, Lukas Zeba i Nikola Jurić, dok je Nikola ujedno zaigrao i kadete.

U najmlađim kadetima svi dečki su grupe prošli kao prvoplasirani da bi u 1/16 finala svi bili slobodni. U 1/8 finala Arsen je pobijedio Karla Pavlovića (Stubica) s 3:1, Lukas je pobijedio Matina Libert (Belgija) s 3:2, dok je David pobijedio Adama Petrovića (Opatija) s 3:0. U 1/4 finalu Arsen pobjeđuje s 3:1 Dominika Pintura (Jaska), dok su Lukas i David poraženi. Lukas od Marka Brumnjaka 3:1 (Opatija), a David od Matije Zohila 3:0 (Pula). U 1/2 finalu zaigrao je Arsen i to protiv Marka Brumnjaka (Opatija) od kojega gubi 3:0. Time je Arsen ostvario odličan rezultat i ukupno 3. mjesto.

U mlađim kadetima nastupili su Lukas Zeba, David Baraba i Nikola Jurić. Grupu je prošao samo Nikola da bi u 1/16 finala bio slobodan, a u 1/8 finala pobijedio Adama Kucelja (Stubica) s 3:0. U 1/4 finala je ipak poražen od Davida Čapande (Vojvodina).

U kadetima je zaigrao samo Nikola Jurić koji je grupu prošao kao drugi, da bi u 1/16 finala bio poražen od Lea Bernaza (Brovinje).

Posebna čestitka Arsenu, koji je postigao dosada najbolji rezultat karijere, osvojivši odlično treće mjesto na ovako jakom međunarodnom turniru! Također čestitke i ostalim dečkima, jer su ipak svi prošli u 1/4 finala ovog jakog turnira (sva trojica u najmlađim kadetima i Nikola u mlađim kadetima), te pokazuju kontinuitet dobrih igara i rezultat u svojim starosnim kategorijama.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!