Ovog vikenda (18.-19.12.2021.) u Osijeku održan je Top 16 Hrvatske u kategoriji najmlađih kadeta na kojem je svoj nastup osigurao Nikola Jurić.

Prvoga dana Nikola je nastupio u skupini A u kojoj su svi redom bili jaki konkurenti, ali unatoč tome Nikola je pokazao svoju snagu što govori i skor od 7 pobjeda bez ijednog poraza. Tog dana vrijedi posebno istaknuti kako se odigralo “finale prije finala” gdje je Nikola ostvario ključnu pobjedu, pobjedivši (u vrlo uzbudljivoj i napetoj utakmici punoj preokreta) prvog najmlađeg kadeta, Matiju Zohila s 3:2.

Drugog dana Nikola je jedini za finalnu grupu prenio maksimalni broj pobjeda (3 pobjede). Pred njim su još bila 4 meča od kojih je u prva tri upisao fantastične pobjede i samim time kolo prije kraja osigurao 1. mjesto.  Zbog tog saznanja, ali i manjka snage zadnji meč je gusto izgubio s 3:2. Bez obzira na taj poraz fantastičan je konačni omjer od 10 pobjeda i samo jedan poraz od najboljih 16 najmlađih kadeta Hrvatske čime je ostavrio svoj najbolji dosadašnji i najznačajni rezultat, a to je osvajanje 1. mjesta na Topu 16.

O težini Nikoline prve grupe A govori i sama činjenica da je konačnih prvih četvero bilo upravo iz njegove grupe!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovoga vikenda na humanitarnom turniru u organizaciji HASTK Mladost nastupio je još jedan Marathonac David Baraba. Uz dozu humanitarnosti bila je i doza natjecanja gdje je David u kategoriji do 11 godina ostvario super uspjeh osvojivši 2. mjesto što je njemu ujedno i prvo osvojeno odličje za Marathon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve čestitke obojici marathonaca koji su na najljepši mogući način predstavljali sebe i klub te ostvarli najbolje rezultate dosadašnje karijere. Čestitke Nikoli na fenomenalnom rezultatu, o borbenosti ne treba ni pričati več samo čestitati. Davidu također sve čestitke na prvom postolju i nadamo se da će obojca nastaviti u tom tonu i za kraj, samo naprijed i bravo Marathonci!