Od 25. do 26. 02.2023. održao se 11. Memorijal Ivica Švaljek koji se održao u Krapini na kojem je nastupilo četvero marathonaca u dvije kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, David Baraba i Arsen Cupec Šulc u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon su predstavljali David Baraba, Lukas Zeba i Nikola Jurić.

U najmlađim kadetima od dečkiju koji su nastupili u grupnim fazama jedino Arsen nije prošao grupu dok su  grupu prošli Lukas i David i to tako što su Lukas i David bili prvi u svojim grupama. U 1/16 finalu Lukas je zaigrao protiv Lovre Posilovića (Zagorec) kojega pobjeđuje s 3:1 dok je David zaigrao protiv Gabriel Gražca (Sveti Jakov Jadranovo). U 1/4 finalu zaigrao je samo Lukas i to protiv Ariana Šatvara (Osijek) od kojega je poražen s 3:0 i time okončao svoj nastup korak do medalje. Time su dečki završili svoj nastup na turniru uz prikazanu dobru igru i veliku borbenost

U mlađim kadetima nastupio je David,  Lukas  i Nikola. Od njih trojice jedino Lukas nije prošao grupu dok su David i Nikola prošli, Nikola kao prvi dok je  David prošao kao drugoplasirani. U 1/16 finalu Nikola je  bio slobodan do je David zaigrao protiv Janka Vračara ( Varaždin) kojega pobjeđuje 3:0. U 1/8 finala Nikola je zaigrao protiv Kristijana Božeka (Merix) kojega pobheđuje s 3:0 dok je David odigrao protiv Love Horvata ( Samobor) od kojega gubi s 3:0. U 1/4 finalu je zaigrao samo Nikola gdje ga je dočekao Kristijan Belščak (Mladost Zagreb) kojega također pobjeđuje s 3:0. U 1/2 finalu zaigrao je protiv Lovre Horvata (Samobor) gdje u vrlo uzbudljvom meču Nikola ipak pobjedio i ušao u finalu gdje je uz prikazanu vrlo dobru igru ipak poražen od Petra Zidarića (Pula) s 3:1  Tim porazom Nikola je ostvario odlično 2. mjesto na turniru.

Sve čestitke dečkima na fenomenalnim igrama posebice Nikoli koji se popeo na postolje i time i dalje nastavili odličan niz u 2023. godini s dosad osvojenih 6. postolje.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!