Ovoga vikenda 15.-16.10.2022. u Osijeku se održao 23. Memorijal Matija Gregić. Na turniru su nastupili i marathonci i to: Lukas Zeba, Arsen CupecŠulc i David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta te Nikola Jurić u kategoriji mlađih kadeta i kadeta.

Prvi dan natjecanje je otvorio Nikola u kategoriji kadeta gdje je Nikola u grupnoj fazi upisao jedan poraz i jednu pobjedu koja je bila dovoljna da prođe dalje kao drugi u grupi. U  1/16 finala Nikola j zaigrao protiv Davida Kubičeka (Nuštar) i nakon dobrog otvaranja na žalost gubi s 3:1.

Nakon kadeta na red je došla kategorija najmlađih kadeta a samim time i red na Arsena, Lukasa i Davida. David je svoju grupnu fazu odigrao s upisanom jednom pobjedom i jednim porazom te kao drugi u grupi proša dalje u 1/8 finala. U 1/8 finalu ga je dočekao Arian Šatvar (Osijek) koji pobjeđuje Davida s 3:0. Arsen je u grupi upisao jednu pobjedu te dva poraza što mu na žalost nije bilo dovoljno da prođe u slijedeći krug natjecanja. Lukas je grupi upisao dvije pobjede i jedan poraz što mu je bilo dovoljno da prođe u slijedeći krug natjecanja odnosno 1/8 finale. U 1/8 finalu ga je dočekao Ivan Smiljanić (Požega) gdje je Lukas unatoč jakom protivniku prikazao jako dobru igru. Na kraju je pobjedu odnio Smiljanić s rezultatom od 3:1. Vrijedi svakako napomenuti kako je Lukas jedini igrač na turniru u najmlađim kadetima koji je uzeo set Ivanu.

Drugog dana nastupao je samo Nikola i to u kategoriji mlađih kadeta. Grupu je prošao s dvije pobjede, u 1/16 finala je Nikola bio slobodan da bi ga u 1/8 finala dočekao Kristijan Andabak (Vikovci) kojega Nikola pobjeđuje s 3:0. U 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Matea Terihaja kojega pobjeđuje s 3:1 i time si osigurao minimalno treće mjesto. U borbi za finale zaigrao je protiv Matije Zhoila (Pula) kojega je uz vrlo sigurnu dobru igru pobjedio s 3:0. U finalu ga je za kraj dočekao Petar Zidarić koji je pobjedio Nikolu s 3:0. Time je Nikola ostvario odlično drugo mjesto.

Sve čestitke Marathoncima koji su odigrali odličan turnir u Osijeku. Posebne čestike Nikoli koji je osvojio odlično (2.mjesto), Lukasu i Davidu na ulasku u 1/8 finala te Arsenu na sudjelovanju gdje su svi dali sve od sebe i lijepo se borili.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!