Ovog vikenda (20.-22.05.2022.) u Krapini je održano međunarodno otvoreno prvenstvo Krapine na kojem je bilo prijavljeno oko 360 igrača iz 40-tak  klubova iz cijele Hrvatske te Italije, Mađarske, Slovenije i Njemačke, a među njima i 6 Marathonaca koji su nastupili u 3 kategorije. U kategoriji klinaca nastupio je Lukas Zeba, u kategoriji najmlađih kadeta nastupili su : Leon Milovac, Arsen Cupec Šulc, Fran Dekalić, Nikola Jurić i Lukas Zeba, a u mlađim kadetima nastupili su Nikola Jurić i Fran Dekalić.

U klincima je nastupio samo jedan (ali vrijedan) Marathonac Lukas Zeba koji je grupu prošao vrlo uvjerljivo upisavši sve pobjede. U 1/8 finala je bio slobodan da bi u 1/4 finala zaigrao protiv Karla Perića (Dugo Selo)  kojeg je vro lako svladao s 3:0 i time se plasirao u 1/2 finale. U polufinalu je u vrlo uzbudljivom meču protiv prvog favorita Šimuna Miloševića izgubio s 3:0 i time osvojio odlično 3. mjesto. Za natjecatelja kojemu je ovo treći službeni turnir i od toga već 4 pehara (jedno zlato i tri bronce) sve čestitke Lukasu.

U najmlađim kadetima nastupili su: Leon Milovac, Lukas Zeba, Nikola Jurić, Arsen Cupec Šulc te Fran Dekalić  kojemu je ovo prvi službeni nastup za Marathon. Od svi u završnu fazu jedino su prošli Nikola Jurić i Fran Dekalić.  U 1/8 Nikola je zaigrao protiv Andreja Tomića (Bjelovar) kojeg je pobjedio s laganih 3:0. S istim rezultatom Fran je pobjedio Bornu Šušnića (Opatija 08). U 1/4 finalu ždijeb je spojio Frana i Nikolu gdje je u odličnom meču s obje strane bolju igru prikazao Nikola i uz više sreće rezultatom 3:1 pobjedio klupskog suigrača. U 1/2 finalu Nikola je savladao Šimuna Miloševića s 3:1 da bi u finalu protivm Matea Terihaja (Samobor) također pobjedio s 3:1 i time osvojio odlično 1. mjesto.

U mlađim kadetima nastupioli su Nikola Jurić i Fran Dekalić koji su identično završili grupu upisavši dvije pobjede i jedan poraz. U 1/16 finala Fran je igrao protiv Camporeale Davide (ITA) gdje je u vrlo neizvijesnom meču izgubio s 3:2, dok je Nikola zaigrao protiv Frana Šimunovića (Samobor) kojega je pobjedio je s 3:0 i plasirao se u 1/8 finala. U 1/8 finala, Nikola je zaigrao protiv Lea Bernaza (BRO) od kojega gubi 3:0 i time završava svoj nastup.  Također se nadamo da će u narednim turnirima i Lukas nastaviti svoj fenomenalni niz da na svakom turniru doma ide obogaćen za pokoje postolje.

Sve čestitke Marathoncim na tri prekrasna dana u kojem su se svi jako dobro borili i natjecali. Posebice čestitke Franu kojemu je ovo bilo prvi službeni nastup za Marathon i prve pobjede za klub, Lukasu koji je nastupio u dvije kategorije i u svojoj  osvojio 3. mjesto. Sve čestitke i Nikoli na ulasku u 1/8 finale u jačoj kategoriji te za osvajanje svoje kategorije. Osvajanjem ovog turnira Nikola je za kraj godine potvrdio da je uvjerljivo najbolji najmlađi kadet u Hrvatskoj kojemu je ovo ujedno i bio zadnji turnir u ovoj kategoriji.

Nadamo se da će svi nastaviti u tom tonu i za kraj, samo naprijed i bravo Marathonci!