Od 21. do 22. 01.2023. održao se 4. Memorijal Drago Čordaš koji se održao u Donjoj Stubici na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, Arsen Cupec Šulc i David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon su predstavljali Lukas Zeba i Nikola Jurić koji je ujedno zaigrao i kadete.

U najmlađim kadetima dečki koji su nastupili u grupnim fazama ostvarili su prolaze i to tako što je Arsen ostvario prolaz kao drugi u grupi dok su Lukas i David bili prvi. U 1/16 finalu zaigrao je samo Arsen (pošto su Lukas i David bili slobodni) je ostvario pobjedu od 3:0 nad Lukom Lončarićem (Stubica), U 1/8 finalu zaigrali su svi naši najmlađi kadeti te je Lukas ostvario pobjedu od 3:2 nad Dominikom Pinturom (Jastrebarsko) da bi Arsen bio poražen od 3:0 od Ivana Smiljainća (Požega) a David bio poražen 3:0 od Luke Crnoje (Dugo Selo). U 1/4 finale plasirao se samo Lukas koji je u borbi za medalju svladao Karla Perića (Dugo Selo) s 3:0. U 1/2 finalu zaigrao je protiv Ivana Smiljanića (Požega) od kojega gubi 3:0. Time su dečki završili svoj nastup na turniru uz prikazanu dobru igru i veliku borbenost te Lukas s ovojenim odličnim 3. mjestom.

U mlađim kadetima nastupio je Lukas (prvi puta) i Nikola. Obojica su prošli grupnu fazu, Nikola kao prvi dok je Lukas prošao kao drugoplasirani. U 1/16 finalu zaigrao je samo Lukas i to protiv Brune Sučije (Mladost Zagreb) od kojeg je izgubio 3:0. Nikola je bio slobodan pošto je bio 3.nositelj turnira da bi u 1/8 finala, protiv Šimuna Miloševića (Mladost Zagreb) upisao pobjedu od 3:0. U 1/4 finalu igrao je protiv Kristijana Belščaka (Mladost Zagreb) kojega je pobjedio s 3:0.U borbi za finale zaigrao je protiv prvog nositelja turnira Lovre Horvata (Samobor) kojega je svladao s 3:1. U finalu ga je čekao Matija Wolf (Mihovljani) gdje sje u velikoj drami od 5 setova pobjedu odnjeo Matija Wolf rezultatom 3:2 čime je Nikola osovjio 2. mjesto u mlađim kadetim.

U kadetima je ponovo nastupio Nikola koji je u grupi upisao sve tri pobjede te samim time ostvario prvo mjesto u grupi. U 1/16 finalu je bio slobodan da bi u 1/8 finalu ponovo zaigrao protiv Rafaela Kotrlea (STK Zagreb) kojega pobjeđuje s 3:1. U 1/4 finalu zaigrao je protiv Zvonimira Kramarića (Aquastil)  od kojega je poražen s 3:0 i samim time završava svoj nastup u kadetima.

Sve čestitke dečkima na fenomenalnim igrama posebice Nikoli i Lukasu koji su se “okitili” postoljima i nastavili odličan niz u 2023. godini s dosad osvojenih 4 postolja. Svaka čast Lukasu koji je uz prikazanu odličnu igru osovjio odlično 3. mjesto. Također sve čestitke i Nikoli koji nastvalja s odličnim igrama što i sami rezultati poakzuju.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!