Od 13. do 14. 01.2023. održao se 44. Memorijal Lovro Ratković koji se održao u Zagrebu (Domu Sportova) na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, Arsen Cupec Šulc i David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon je predstavljao Nikola Jurić koji je ujedno zaigrao i kadete.

U najmlađim kadetima dečki koji su nastupili u grupnim fazama ostvarili su prolaze i to tako što su David i Arsen ostvarili prolaz kao drugi u grupi dok je Lukas bio prvi. U 1/16 finalu Lukas je ostvario pobjedu od 3:0 nad Karlom Kuceljom (Stubica), David je ostvario pobjedu od 3:0 nad Janom Znikom (Samobor) da bi Arsen bio poražen od 3:0 od Gabriel Gržca (Sveti Jakov Jadranovo). U 1/8 finalu plasirali su se Lukas i David gdje su oba doživjeli poraze i to Lukas od Grgura Pustijaneca (TIS) 3:1 i David od Ivana Smiljanića (Požega) 3:0. Time su dečki završili svoj nastup na turniru uz prikazanu dobru igru i veliku borbenost.

U mlađim kadetima nastupio je samo Nikola koji je grupnu fazu prošao kao prvoplasirani. U 1/16 finalu je bio slobodan pošto je bio 4.nositelj turnira da bi u 1/8 finala, protiv Franka Torića (Dubrovnik) upisao pobjedu od 3:0. U 1/4 finalu igrao je protiv May Bočkaja (Slovenija) kojega je pobjedio s 3:0, u borbi za finale zaigrao je protiv Matije Wolfa. U velikoj drami slavio je Nikola s pobjedom od 3:2 i time osigurao minimalno drugo mjesto. U finalu ga je čekao Mateo Terihaj (Samobor) gdje se opet ponovila drama ali opet s istim završetkom gdje je pobjedu odnio Nikola od 3:2 i time osovjio turnir u mlađim kadetim.

U kadetima je ponovo nastupio Nikola koji je u grupi upisao obje pobjede te samim time ostvario prvo mjesto u grupi. U 1/16 finalu je bio slobodan da bi u 1/8 finalu ponovo zaigrao protiv Matea Terihaja (Samobor) kojega ovoga puta pobjeđuje s 3:0. U 1/4 finalu zaigrao je protiv Olivera Poljaka (GSTK Zagreb) kojega je pobjedio s 3:1 da bi u 1/2 finalu bio poražen od pobjednika turnira Luke Tepeša (STK Zagreb) i samim time osvojio odlično treće mjesto.

Sve čestitke dečkima na fenomenalnim igrama posebice Nikoli koji je napravio dva poduhavata a to je da je po prvi puta osovjio turnir u kategoriji mlađih kadeta i druga stvar da je prvi puta osvojio (na službenom natjecanju) postolje u kategoriji kadeta gdje su svi redom minimalno stariji od njega dve/tri godine i gdje je redom pobjeđivao sve bolje rangirane igrače od sebe.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!