Od 11. do 12. 02.2023. održao se 45. Memorijal Dubenik koji se održao u Dugom Selu na kojem je nastupilo troje marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Lukas Zebai David Baraba u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, Marathon su predstavljali David Baraba, Lukas Zeba i Nikola Jurić koji je ujedno zaigrao i kadete.

U najmlađim kadetima dečki koji su nastupili u grupnim fazama ostvarili su prolaze i to tako što su Lukas i David bili drugi u svojim grupama. U 1/16 finalu Lukas je zaigrao protiv Vilima Posilovića (Zagorec) kojega pobjeđuje s 3:1 dok je David zaigrao protiv Marina Rajkovića (SLavonski Brod). U 1/8 finalu zaigrali su oba naša najmlađa kadeta te su obojica završili svoj nastup i to što je Lukas s 3:0 poražen od Matije Zohila (Pula) a David od Šimuna Miloševića (Mladost Zagreb) istim rezultatom. Time su dečki završili svoj nastup na turniru uz prikazanu dobru igru i veliku borbenost

U mlađim kadetima nastupio je David (po prvi puta) Lukas  i Nikola. Sva trojica su prošli grupnu fazu, Nikola kao prvi dok su Lukas i David prošli kao drugoplasirani. U 1/16 finalu Nikola je  zaigrao protiv Janka Vračara ( Varaždin) kojega pobjeđuje 3:0 dok su Lukas i David zapeli, Lukas je bio poražen od Šimuna Miloševića s 3:1 dok je David poražen od Noe Crnoja (Dugo Selo). U 1/8 finala zaigrao je samo Nikola i to protiv Kristijana Belščaka (Mladost Zagreb) kojega pobheđuje s 3:0  da bi ga u 1/4 finalu dočekao Kristijan Andabak (Cibalia) kojega također pobjeđuje s 3:0. U 1/2 finalu zaigrao je protiv Petra Zidarića (Pula) gdje u vrlo uzbudljvom meču Nikola ipak bio poražen uz prikazanu vrlo dobru igru gdje se čak vratio iz minusa od 0:2 u setovima da bi u konačnici lak imao meč loptu. Tim porazom Nikola je ostvario odlično 3. mjesto.

U kadetima je ponovo nastupio Nikola koji je u grupi upisao sve dvije pobjede i jedan poraz te samim time ostvario drugo mjesto u grupi. U 1/16 finalu je zaigrao protiv Patrika Paurevića (STK Zagreb) kojega pobjeđuje s 3:1  da bi u 1/8 finalu zaigrao protiv Zvonimira Kramarića  (Aquaestil)  od kojega je poražen s 3:0 i samim time završava svoj nastup u kadetima.

Sve čestitke dečkima na fenomenalnim igrama posebice Nikoli koji se popeo na postolje i time i da lje nastavili odličan niz u 2023. godini s dosad osvojenih 5 postolja. Sve čestitke i Nikoli koji nastvalja s odličnim igrama što i sami rezultati poakzuju.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!