Ovaj vikend točnije od 27.-29.08 održalo se prvenstvo Hrvatske u Osijeku u kategorijama najmlađih kadeta i kadeta.

Boje Marathona na turniru je branio Nikola jurić koji je nastupio u tri konkurencije i to : pojedinačno, mješovitom paru s Juliom Schweigert (Donji Miholjac) i muškom paru s Bonom Hrnčićem (MGK Drava).

U pojedinačnom dijelu Nikola je suvereno prošao upisavši tri pobjede s rezultatom od 3:0, u 1/8 finalu ždrijebom ga je dopao Noa Crnoja (Dugo Selo) kojeg je također pobjedio 3:0. U 1/4 finalu zaigrao je protiv neugodnog Nikše Medaka (Vodovod) od kojeg je izgubio 3:1 i time okončao svoj nastup u pojedinačnom natjecanju

U mješovitom paru s Julijom bili su 2. nositelji turnira tako da su bili slobodni 1/8 finala, u 1/4 finalu protivnici su im bili Zohil/Bernaz od kojih su u vrlo neizvjesnom meču izgubili 3:2 i time ostali koračić do medalje (doslovno su ih djelila dva boda).

U muškom paru s Bonom također su bili 2. nositelji turnira te su 1/8 finale bili slobodni da bi u 1/4 finalu zaigrali protiv para Milošević/Smiljanić koje su pobjedili 3:1 i time ušli u 1/2 finale. U 1/2 finalu u vrlo teškom i neizvjesnom meču pobjedu je odnjeo par Horvat/Terihaj s rezultatom 3:2.

Tako je završilo  vrlo neizvijesno prvenstvo Hrvatske u kojem je Nikola napravio najveći uspjeh kluba u zadnjih deset ako ne i više godina osvojivši medalju na prvenstvu Hrvatske brončanog sjaja i ulaskom u dva 1/4 finala. Za još malo više, falilo je samo malo više sreće u mečevima. Sve pohvale Nikoli na odličnim borbama i fenomenalnom 3. mjestu u parovima te se nadamo da će tako i dalje nastaviti i biti sve konkurentniji kako će vrijeme i treninzi odmicati.