Proteklog vikenda, 27. i 28. svibnja 2023. godine održao se Masters HSTS-a na kojem je pravo nastupa izborilo četvero Marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su Arsen Cupec Šulc i Lukas Zeba u kategoriji najmlađih kadeta. U mlađim kadetima, ali i u kadetima, Marathon je predstavljao Nikola Jurić.

Prvoga dana zaigrali su Lukas i Arsen u kategoriji najmlađih kadeta, gdje su se dečki super borili, ali na žalost zapeli su u grupnoj fazi.  Lukas je čak bio nadomak prolasku grupe ali nije uspio, doslovno ga je zaustavilo nekoliko poena. Također je taj dan zaigrao i Nikola, ali u kategoriji kadeta gdje je isto pružio jaki otpor, međutim nije prošao grupu.

Sljedećeg dana zaigrao je samo Nikola koji je grupu prošao neokrznut, ne izgubivši ni seta. U 1/4 finalu zaigrao je protiv Noe Crnoje (Dugo Selo), kojega pobjeđuje s 3:0. U 1/2 finalu igrao je protiv Lovre Horvata (Samobor), kojega također pobjeđuje s 3:0. Uz vrlo dobru igru Nikola je bez izgubljenog seta došao do finala gdje ga je čekao Petar Zidarić (Pula). U početku se Nikola nije baš najbolje snašao, da bi nakon prvog lakog izgubljenog seta, poveo s 2:1 u setovima. Nažalost, više nije bilo snage za još jedan set te je u konačnici slavio Petar s 3:2.

Sve čestitke dečkima, posebice Nikoli koji je napravio jedan od boljih rezultata karijere, osvojivši vrlo suvereno 2. mjesto (a do finala nije izgubio niti set!).

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!