Od 25. do 26.11.2023. održao se 67. Zagiping koji se održao u Dugom Selu na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su David Baraba, Lukas Zeba i Nikola Jurić i Tin Biti u kegoriji mlađih kadeta gdje su Nikola i David nastupili i u kategoriji kadeta a Lukas u kategoriji najmlađih kadeta.

Lukas je u najmlađim kadetima u 1/8 finale zaigrao protiv Luke Gradiški (Zabok) kojega pobjeđuje s 3:0, u 1/4 finalu je igrao protiv Šimuna Miloševića (Mladost) od kojega je pobjeđen s 3:0 i time završio svoj nastup na turniru u kategoriji najmlađih kadeta.

U kategoriji mlađih kadeta nastupila su sva četiri predstavnika gdje grupni dio natjecanja nije prošao samo Tin Biti a koji je u grupi upisao dva poraza i jednu pobjedu. U 1/16 finalu zaigrali su David i Lukas gdje je David zaigrao protiv Ivana Smiljanića (Požega) od kojega je poražen s 3:0. S istim rezultaom je poražen i Lukas od Matije Zohila (Pula) dok je Nikola bio slobodan. U 1/8 finalu Nikola je zaigrao protiv Gabriela Gražca (Svjeti Jakov Jadranovo)  kojega je pobjedio s 3:0. U 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Šimuna Miloševića (Mladost) kojega pobjeđuje s 3:0 . U 1/2 finalu Nikola je zaigrao protiv Ivana Smiljanića (Požega) Kojega također pobjeđuje s 3:0 da bi u samome finalu zaigrao protiv Bone Hrnčića (TIS) kojega pobjeđuje s 3:1 i osvaja 67. Zagiping.

U kategorji kadeta nastupio je Nikola i po prvi puta David. Od njih dvojice samo je Nikola prošao grupu dok David nije iako je upisao jednu pobjedu. u 1/16 finala Nikola je zaigrao protiv Luke Višića (Novi Zagreb) kojega je pobjedio s 3:0. U 1/8 finalu dočekao ga je Luka Kulaš (Dubrovnik) od kojega gubi s 3:1 i samim završio svoj nastup.

Sve čestitke svim natjecateljima na borbi i iznimnom trudu, a posebice Nikoli koji po prvi puta osovjio Zagipng gdje to još nikome u povijesti Marahona nije uspjello.

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!