Ovog vikenda (19.-20.03.2022.) u Zagrebu održan je Top 16 Hrvatske u kategoriji najmlađih kadeta na kojem je svoj nastup osigurao Nikola Jurić.

Prvoga dana Nikola je nastupio u skupini A u kojoj su svi redom bili jaki konkurenti, ali unatoč tome Nikola je pokazao svoju snagu što govori i skor od 7 pobjeda bez ijednog poraza i tek jednim  izgubljenim setom.

Drugog dana Nikola i Noa Crnoja su jedini za finalnu grupu prenjeli maksimalni broj pobjeda (3 pobjede). Pred njim su još bila 4 meča od kojih je u prva tri upisao fantastične pobjede i samim time kolo prije kraja osigurao 1. mjesto.

Svaka je pobjeda važna ali svakako vrijedi spomenuti meč protiv Bone Hrnčića u kojem je Nikola gubio 0:2 u setovima i 6:6 da bi se nakon timeouta smirio i u potpunosti preokrenuo rezultat na svoju korist i pobjedu od 3:2. Tom pobjedom si je već kolo prije kraja osigurao 1. mjesto  pošto je Noa već upisao dva poraza. Zbog tog saznanja, ali i manjka snage zadnji meč je  izgubio s 3:1 od Noe ali ga to nije koštalo plasmana.

Bez obzira na taj poraz fantastičan je konačni omjer od 10 pobjeda i samo jedan poraz od najboljih 16 najmlađih kadeta Hrvatske čime je ponovio svoj najbolji dosadašnji i najznačajni rezultat, a to je osvajanje 1. mjesta na Topu 16. Nikola je ovime osvjio oba topa 16 (u najmlađim kadetim) u ovoj godini!

Sve čestitke Nikoli na fenomenalnom rezultatu, o borbenosti ne treba ni pričati več samo čestitati. Šta reći nego svaka čast Nikola i nadamo se da češ nastaviti u tom tonu i za kraj, bravo, bravo Marathonci!