Prvi turnir ove godine održao se od 13. do 14.01.2024. u Donjioj Stubucu, 5. Memorijal Drago Čordaš na kojem je nastupilo četvero marathonaca u tri kategorije. U pojedinačnom natjecanju nastupili su David Baraba, Lukas Zeba, Nikola Jurić i Tin Biti u kegoriji mlađih kadeta gdje su Nikola i David nastupili i u kategoriji kadeta a Lukas u kategoriji najmlađih kadeta.

Lukas je u najmlađim kadetima osovjio grupui da bi u 1/8 finale zaigrao protiv Petra Grdena (Stubica) od kojega je poražen s 3:0, i time “prerano” završio svoj nastup na turniru u kategoriji najmlađih kadeta.

U kategoriji mlađih kadeta nastupilo je najviše marathonaca tj. četiri predstavnika gdje grupni dio natjecanja nije prošao samo Tin Biti a koji je u grupi upisao sva tri poraza. U 1/16 finalu zaigrali su David i Lukas gdje je David zaigrao protiv Vite Goluba (Mihovljan) od kojega pobjeđuje s 3:2 dok je Lukas s 3:0 poražen od Lovre Posiloviča (Krapina),a Nikola je bio slobodan. U 1/8 finalu Nikola je zaigrao protiv Petra Grdena (Stubica)  kojega je pobjedio s 3:0 dok je David s 3:2 pobjedio Paula Pulića (Vrsar) . U 1/4 finalu Nikola je zaigrao protiv Tina Horvata (Mihovljan) kojega pobjeđuje s 3:0 dok je David poražen s 3:1 od Matea Terihaja s 3:1 čime je korak do medalje završio svoj nastup. U 1/2 finalu je zaigrao samo Nikola protiv Bone Hrnčića (TIS) kojega također pobjeđuje s 3:0 da bi u samome finalu zaigrao protiv Matea Terihaja (Samobor) kojega pobjeđuje nakon preokreta od 0:2 pobjeđuje s 3:2 i osvaja 5. Memorijal Drago Čordaš.

U kategorji kadeta nastupio je Nikola i  David. Obojica su prošli grupe Nikola kao prvi dok David u vrlo teškoj grupi kao drugi. u 1/16 finala David je zaigrao protiv Ivana Smiljanića (Požega) od kojega je poražen s 3:0, Nikola je bio slobodan. U 1/8 finalu dočekao ga je Noa Crnoja (Dugo Selo)  kojega pobjeđuje s 3:1 da bi ga u 1/4 finalu dočekao Ante Kolak (Vinkoci) koji ga pobjeđuje s 3:0 i time i Nikola završava korak do medalje svoj nastup u kadetskoj konkurenciji.

Sve čestitke svim natjecateljima na borbi i iznimnom trudu, a posebice Nikoli koji osovjio 5. Memorijal Drago Čordaš

Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!