Ovoga vikenda, točnije od četvrtka do subote (od 15.-17.10.) održano je Prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadete i kadetkinje u Opatiji na kojem je svoj nastup izborio Nikola Jurić.

Nikola je nastupio u tri kategorije: najmlađi kadeti pojedinačno, muški parovi u kombinaciji s Bonom Hrčićem iz STK MKG Drave Žabnik i mix paru s Marijom Bogović iz STK Malinske.

U pojedinačnoj konkurenciji u grupi Nikola je otvorio bojažljivo i oprezno protiv vrlo neugodnog Berti Sabe od kojega je čak gubio s 0:2 da bi u konačnici okrenuo rezultat na 3:2 i pobijedio. Slijedila su još dva meča gdje je upisao jedan poraz od 3:0 od Petra Zidarić (STK Pula) i jednu pobjedu od 3:0 protiv Renea Backovića (STK Samobor).S omjerom pobjeda 2:1 plasirao se u samu završnicu Prvenstva Hrvatske točnije u 1/8 finale gdje ga je čekao Benjamin Šargač (STK Ljubeščica). U vrlo borbenom i neizvjesnom meču (neizvjesnijem nego što rezultat govori) Nikola je poražen s 3:0 i time završio svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji.

U muškom paru s Bonom zaigrali su protiv kombinacije Terihaj/Andabak (STK Samobor/STK Cibalija) koje u 1/8 finalu pobjeđuju s laganih 3:0. U 1/4 finalu čekali su ih favorizirani par Volf/Kovačić s kojima su se dečki muški “potukli” i skoro napravili senzaciju ali im je falilo jako malo sreće za taj pothvat i izgubili su 3:1 (-16,7,-12,-7). Time su ostali koračić do medalje.

U mix paru s Marijom u 1/16 finala dočekao ih je uigrani par iz STK TISA (Tkalec/Duralija Lešić) od kojih su krenuli s rezultatom 0:2 u setovima da bi dok su se malo uigrali poravnali rezultat na 2:2 i napravili cijelu dramu u 5. setu što govori i rezultat da su taj set izgubili 12:10.

Sumirajući sve Nikola je Prvenstvo Hrvatske odigrao odlično, uzimajući u obzir da se jedini od 2011. godišta plasirao u završnicu pojedinačnog djela (i borio se protiv igrača koji su 2-3 godine stariji od njega), parove na veliko iznenađenje odigrao fenomenalno te samo ostaje mali žal za medaljom u muškom paru ali će i to doći .

Nikoli sve čestitke na fenomenalnom rezultatu i još boljim igrama i trudu koje je prikazao. Nikola samo naprijed tako!

Bravo, bravo Nikola???