Od 10. do 12. 03.2023. održalo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete kojie se održalo u Varaždinu na kojem je nastupilo troje marathonaca. U ekipnom natjecanju nastupili su Lukas Zeba, David Baraba i Nikola Jurić. U grupnoj fazi dečki su upisali dva poraza (od Vodovod Osijek 3:2 i protiv Pule 3:0) dok su pobjedu upisali protiv ekipe Dugog Sela s 3:1. U razigravanju za 5. mjesto Marathonci su upisali pobjedu nad Mladosti iz Zagreba s 3:1 i time osvojili 5. mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

U mix parovima zaigrao je Nikola Jurić s Barbarom Tepeš (STK Zagreb). Kao nositelji bili su 1. kolo slobodni da bi u 1/8 finala zaigrali protiv para Belščak/Jelić (Mladost Zagreb) koje pobjeđuju s 3:0. U 1/4 finalu zaigrali su protiv para Terihaj/Živković od kojih gube s 3:1 i time zavšavaju svoj nastup korak do medalje.

U parovima Nikola je zaigrao s Ivanom Smiljanićem iz Požege gdje su odmah u 1. kolu zaigrali protiv para iz Opatije Brumnjak/Šušnjić koje su pobjedili s 3:0. U 1/4 finalu zaigrali su prtiv para Crnoja/Hrnčić koje također pobjeđuju s 3:1 da bi s istim rezultatom pobjedili i par Volf/Terihaj i time se plasirali u finale. U finale su ušli više nego koncetrirani što je dalo i rezultata pošto su pobjedili prve nositelje s laganih 3:0. Time su Nikola Jurić i Ivan postali prvaci Hrvatske u parovima.

U pojedinačnom dijelu nastupio je samo Nikola koji je grupu prošao vrlo suvereno ne izgubivši i seta. slijedeći dan dočekao ga je najteži mogući ždrijeb gdje ga je već u 1/8 finala dočekao Matija Volf od kojega nakon dobrog početka ipak gubi s 3:2 i time završava svoj nastup.

Sve čestitke Nikoli na još jednom postolju i to na najvišoj stepenici u parovima. Bravo svima i samo tako naprijed! Bravo Marathonci!