U 5. kolu 1. hrvatske lige-zapad zabilježen je stopostotan učinak na domaćem terenu. U prvoj utakmici protiv HSTK Velike Gorice koji je kao i Marathon do sada neporažen meč je otvorio Alen Jalžabetić pobjedom i prvim bodom za Marathon. Niz je nastavio Gabriel Marjanović ispustivši tek jedan set. Vjekoslav Nemec je također upisao pobjedu i to devetu u nizu bez ijednog poraza. Protiv prvih parova lige (Habijanec/Petrović) suprostavili su se par Nemec/Jalžabetić koji su ostvarili pobjedu i time stavili krunu cijlog susreta gdje je Marathon pobjedio prve pratioce s velikih 4:0 i tek jednim ispuštenim setom. .

U drugoj utakmici protiv STK Samobor Alen Jalžabetić otvara pobjedom za nas protiv Hrvoja Mihalića. I Gabriel Marjanović uspijeva zabilježiti pobjedu nad vrlo neugodnim i starijim Antoniom Brakusom, a zatim i Vjekoslav Nemec svladava Sevariego Yehuda. U igri parova zaigrali su Nemec/Jalžabetić gdje su također upisali sigurnu pobjedu..

Za tjedan dana, u posljednjem kolu jesenskog dijela, naša ekipa gostuje u Ogulinu kod STK Klek i u Dugoj Resi i kod STK Duga Resa.

U nedjelju je zaigrala i druga ekipa Marathona u sastavu Roberto Miković, Martin Gojun i Nikola Jurić protiv druge ekipe Velike Gorice. I druga ekipa je isti učinak kao i prva ekipa te su redom pobjeđivali Nikola Jurić, Roberto Miković, Martin Gojun i par Gojun/Jurić za laganu pobjedu od 4:0. Do kraja sezone ekipa još mora odigrati protiv ekipa: STK Rudeš, STK Ritmo i STK Jaska.

Svaka čast za ogromnu borbenost prvoj ekipi koja je nestvarno pobjedila prve pratioce i time ostala jedina ne poražena ekipa lige uz nestvarne skorove gdje Vjeko ima niz od deset pobjeda (bez poraza) a  Alen niz od sedam pobjeda (bez poraza) dok Gabi pet pobjeda uz samo jedan (gusti) poraz. Čestitke i drugoj ekipi koja igra odlično i visoko kotira te ima nade ući u kvalifikacije za 1. ligu.